Onderhoud Sieraden

*Geen aanraking met water. Douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

*Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion of haarspray.

*Doe je sieraden af als je gaat zwemmen en sporten. Zweet, zeewater en chloor kunnen een negatief effect hebben op je sieraad

*Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en de kans is groot dat ze stuk gaan tijdens het slapen.

*Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af.

*Pas op met zonlicht of zonnebank, daardoor kunnen je sieraden sneller verkleuren.

 

Hoe maak je sieraden schoon?

Sieraden schoonmaken is erg belangrijk om langer plezier te hebben.

Zilveren Sieraden

Zilver is een vrij zacht metaal. Ringen zullen daarom sneller krassen. Ook kan het voorkomen dat zilver zwart kleurt door invloeden van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld komen door transpiratie, parfum of chloor. Vaak kunt u het zelf oppoetsen met zilverdip en een speciale geïmpregneerde doek. Als verkleuring te erg is geworden en het zwart niet meer weggaat dan heeft een juwelier speciale apparatuur om te polijsten. Vuil onder stenen of tussen schakels kunt u eenvoudig reinigen met een zachte tandenborstel en een beetje afwasmiddel.

Plated sieraden

Plated sieraden zijn gemaakt van metaal met een dun laagje goud of zilver eromheen, daarom moet je extra voorzichtig met plated sieraden omgaan. Plated sieraden kun je ook het beste af doen als je gaat douchen of in bad gaat. Ook als je gaat slapen kunnen we je aanraden je plated sieraad niet te dragen.

Als je plated sieraad vies is, wrijf het sieraad dan op met een zachte droge doek, of poetshandschoen, zodat het weer gaat glimmen. Je kunt hiervoor het beste geen schoonmaakmiddelen gebruiken, omdat dit de plated laag kan aantasten.

Roestvrijstalen Sieraden

Roestvrijstalen sieraden kun je het beste schoonmaken door een sopje (zonder chloor) te maken met lauw warm water en vervolgens met de hand of met een doekje in het sopje of gebruik een zachte tandenborstel om het vuil te verwijderen. Na het droogmaken kun je het eventueel met een doekje met babyolie oppoetsen.